Voor alle vrijwilligers die komen werken op onze evenementen geldt dat er aanvullende voorwaarden (waaronder huisregels) gelden voor toegang tot het evenemententerrein en/of de camping. Deze aanvullende voorwaarden zijn te vinden op de website van het betreffende evenement. Hierin is ook opgenomen welke spullen wel en niet zijn toegestaan op het terrein en/of de camping.
Om als vrijwilliger bij ons te werken dien je op de dag van de werkzaamheden minimaal 18 jaar oud te zijn.
Tijdens je dienst krijg je een polsbandje waarmee je als vrijwilliger aan het werk kunt.
Om je polsbandje op te halen dien je je te kunnen legitimeren met een geldig identiteitsbewijs. Als je een nationaliteit hebt van buiten de EER, heb je een aanvullende werkvergunning of vrijwilligersverklaring nodig om als vrijwilliger voor ons te komen werken. Zorg dat je hierover tijdig contact met ons opneemt. Hou er rekening mee dat je tijdens je dienst tevens een geldig identiteitsbewijs op zak dient te hebben en deze, op verzoek, te tonen.
Tijdens jouw werkzaamheden dien je te allen tijde het T-shirt te dragen dat je van ons krijgt en het polsbandje om de rechterpols te hebben. Het T-shirt dient in originele staat gedragen te worden en niet bedekt te worden door bijvoorbeeld een jas of trui.
Tijdens een bezoek aan het evenement buiten de tijden waarin je werkzaam bent, is het niet toegestaan om het medewerkers T-shirt te dragen.
In het geval je niet komt opdagen voor je dienst terwijl je wel al (een gedeelte van) de vergoeding hebt ontvangen, zijn wij gerechtigd je van het terrein te verwijderen dan wel de prijs van het betreffende ticket bij jou in rekening te brengen en verdere vergoedingen te onthouden.
Je bent bekend en bekwaam met het type vrijwilligerswerk dat je zal uitvoeren en je bent bekend met eventuele risico’s ter zake. Je dient hiervoor een behoorlijke WA-verzekering afgesloten te hebben.
De organisatie heeft ten behoeve van het vrijwilligerswerk een collectieve ongevallenverzekering afgesloten.
Het is niet toegestaan om berichten te plaatsen op social media over backstage werkzaamheden/activiteiten op het evenement of foto’s of informatie over het evenement of polsbandje te delen. Daarnaast word je geacht om alle informatie die je ter oren komt in de uitoefening van je werkzaamheden, vertrouwelijk te behandelen.
Tijdens en voorafgaand aan het werk is het niet toegestaan om alcoholische dranken of drugs van welke aard dan ook te gebruiken. We verwachten dat je de werkzaamheden altijd nuchter aanvangt. Personen die dit niet naleven, worden geweigerd en verwijderd van het evenemententerrein.
Roken op de werkplek is niet toegestaan, roken in tenten of onder overkappingen is ook niet toegestaan.
Op elke positie verwachten we een vriendelijke en behulpzame houding naar onze bezoeker, samen maken we er een geweldige editie van.
In situaties waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie.
Je bent ermee bekend en akkoord dat dit gehele vrijwilligersreglement van toepassing is op de werkzaamheden die je voor ons uitvoert.
Pinkpop
Bij toegang tot het festivalterrein en campings dient men het polsbandje, al dan niet aangevuld met een Crew Camping polsbandje te tonen. De polsbandjes moeten om de rechterpols gedragen worden. De polsbandjes mogen niet van de hand geschoven kunnen worden en is alle festivaldagen geldig. Tijdens je dienst krijg je aanvullend een werknemerspolsbandje dat na je dienst weer verwijderd wordt.
De organisatie zorgt voor bussen vanuit verschillende steden uit Nederland, die de vrijwilligers van de betreffende stad naar Pinkpop (en terug) brengen. Kosten hiervoor neemt de organisatie op zich.
Parkeren is alleen toegestaan op de daarvoor bestemde plekken, welke duidelijk zijn aangegeven. Volg ter plaatse de borden. Voor het gebruik van deze parkeerplekken wordt een vergoeding gevraagd. Parkeren op eigen risico en wild parkeren is verboden.
Het is verboden om glas, blik, plastic flessen, alcoholische dranken, honden en andere huisdieren mee het festivalterrein op te nemen. Glas en huisdieren zijn op de Crew Camping ook verboden, vrijwilligers als ook ingehuurde medewerkers volgen de reguliere huisregels op bij bezoek aan de campings en/of festivalterrein
Vrijwilligers overnachten op een speciaal door de organisatie ingerichte Crew Camping, hier zijn ook de nodige sanitaire voorzieningen voorhanden zoals water gespoelde toiletten en douches.
Om toegang te krijgen tot de Crew Camping dien je een verzoek hierbij bij inschrijving in te dienen, bij akkoord ontvang je een Crew Camping-polsbandje.
Houd op de Crew Camping rekening met je collega ́s die vroeg op moeten of een nachtdienst draaien. Het is verboden om na 23.00 uur nog overmatig geluid te produceren op dit terrein.
Het is verboden om foto,- film,- en geluidsapparatuur of enig andere dergelijk opnameapparaat mee het festivalterrein op te nemen. Een simpele wegwerpcamera is wel toegestaan.
Neem bij eventuele problemen contact op met jouw dienstdoende coördinator.
Verlaat nooit je post zonder dit door te geven aan de contactpersoon op locatie of jouw dienstdoende coördinator.
Bij ziekte tijdens het festival dien je dit onmiddellijk door te geven aan een van de coördinatoren.
Door inschrijven bevestig je aan de organisatie dat je gedurende het hele weekend beschikbaar bent en ingedeeld kan worden. De organisatie roostert iedere vrijwilliger zeker in voor 1 dienst, die geruime tijd voor aanvang van het festival bekend gemaakt zal worden. Let op: inschrijven betekent niet automatisch dat je als vrijwilliger op Pinkpop kunt werken. Dit is afhankelijk van het aantal beschikbare diensten.
Als vrijwilliger ben je gedurende het gehele weekend oproepbaar voor extra werkzaamheden indien de situatie hierom vraagt en de vrijwilliger dient derhalve telefonisch bereikbaar te zijn, hierbij zal wel rekening worden gehouden met voldoende rusttijd tussen de werkzaamheden in