FAQ

Op deze pagina lees je alle praktische informatie over Pinkpop 2024 en krijg je antwoord op de meest veelgestelde vragen. 

Start kaartverkoop

Handig om te weten

 • Per transactie kun je maximaal 8 tickets kopen.
 • Eenmaal gekochte tickets worden niet teruggenomen.
 • Vanaf dit jaar ontvang je een mobiele tickets. Alles daarover lees je hier.
 • De adviesleeftijd om Pinkpop(-campings) zonder begeleiding te bezoeken is 16 jaar. We raden bezoekers onder deze leeftijd aan begeleid te worden door een volwassene.
 • Een dagticket geeft géén toegang tot de Pinkpop-campings. Dit geldt ook voor combinaties van twee of drie dagtickets.
 • Het enige officiële verkoopkanaal is Ticketmaster
 • Op de verkoop van Pinkpop-tickets zijn de algemene voorwaarden van de organisatie van toepassing.
 • Klanten van Vodafone en Ziggo kunnen in de speciale Priority presale eerder tickets kopen voor Pinkpop 2024. Deze presale start vrijdag 8 december om 10:00 uur. Meer informatie over deze presale is te vinden op priority.nl.
 • Ben je geen klant bij Vodafone of Ziggo? Je kunt ook gebruikmaken van de Pinkpop pre-sale. Meer informatie hierover vind je hier!

Goed voorbereid tickets kopen

Hieronder lees je onze beste tips voor de digitale wachtrij van Pinkpop 2024:

 • Zorg dat je alvast een account hebt op Ticketmaster.nl. Dat doe je hier
 • Log in op jouw account en zorg dat je klaar zit met de juiste ticket-links voor je.
 • Op zaterdag 9 december om 10.00 uur gaan de virtuele poorten open en krijg je een willekeurige plek in de ‘wachtrij’. Refresh je pagina niet meer vanaf dit moment!
 • Selecteer jouw ticket(s) en klik op ‘doorgaan’. Reken je ticket(s) af en deel je vreugde met ons via onze social media kanalen!
 • Download de Ticketmaster-app of ga naar Ticketmaster.nl
 •  Je tickets vind je in ‘Mijn account’

Let op: Het enige officiële verkoopkanaal voor Pinkpop-tickets is www.ticketmaster.nl. Kijk voor meer informatie op www.weetwaarjekoopt.nl. Neem bij vragen of twijfel altijd eerst contact op met Ticketmaster of Buro Pinkpop.

Dagkassa

Als er ten tijde van het festival nog tickets beschikbaar zijn, verkopen we deze bij de dagkassa. Die ligt bij de hoofdingang van ons festivalterrein op het Pinkpop-Plein.

Let op! Tickets aan de dagkassa zijn duurder dan in de voorverkoop. Je kunt bij de dagkassa pinnen met Maestro betaalpassen (niet met een creditcard).

Hoe ontvang ik mobiele tickets?

Tickets voor Pinkpop kun je enkel online bestellen via www.ticketmaster.nl. Jouw mobiele tickets verschijnen automatisch in je Ticketmaster-account (via jouw mobiele browser of de Ticketmaster-app) na aankoop van je tickets.

Let op: je ontvangt dus géén PDF van jouw ticket(s) in de mail. Je ticket is mobiel en staat klaar in jouw Ticketmaster account. Ticketmaster legt hier graag aan je uit waarom mobiele tickets zo handig en duurzaam zijn.

Hoe ontvang ik mijn polsbandje?

Verblijf je op een van onze campings?

 • Dan ontvang je bij aankomst een polsbandje op vertoon van je weekendticket.
 • Let op! Glampink bezoekers halen hun bandje op bij de Glampink, en dus niet Camping A, B of C.

Heb je een weekendticket, maar blijf je níet kamperen?

 • Ook dan krijg je een polsbandje! Deze ontvang je direct na het scannen van jouw (geldige) weekendticket bij de hoofdingang van ons festivalterrein.

Kaarten van 2020 en 2021 behouden

Tickethouders verplaatste 51e editie

In 2020 en 2021 kon Pinkpop wegens de Corona-pandemie niet plaatsvinden. Bezoekers die hun ticket(s) hebben behouden tijdens de verplaatsing van deze 51e editie hebben recht op voorrang tot de ticketverkoop van ons festival. Zij krijgen in 2024 en 2025 toegang tot de pre-sale van Pinkpop.

Bezoekers die gebruik kunnen maken van deze pre-sale ontvangen op maandag 4 december om 19:00 uur een e-mail met daarin meer informatie.

Toegang tot pre-sale

Bezoekers die in 2020 en 2021 hun ticket(s) hebben gehouden voor de verplaatste 51e editie van Pinkpop krijgen in 2024 en 2025 toegang tot de pre-sale van Pinkpop.

 • De Pinkpop 2024 pre-sale voor kaartkopers die in 2020 en 2021 hun ticket hebben bewaard start vrijdag 8 december 2023 om 10:00 uur.
 • Heb jij na 4 december nog geen informatie over deze pre-sale ontvangen, maar kom je hier wel voor in aanmerking? Controleer dan je SPAM-folder. Is deze ook leeg? Mail ons dan zodat we je de informatie alsnog tijdig kunnen toesturen!

Geldigheid voucher

Tussentijds is de looptijd van het tegoed/jouw voucher in overleg met diverse instanties verlengt. De voucher (en dus het tegoed) blijft 5 jaar geldig. Je kunt jouw voucher dus inzetten voor het kopen van tickets voor Pinkpop 2024 of zelfs 2025! Ook krijg je als voucherhouder toegang tot de pre-sale van Pinkpop 2024, waarmee je dus voorrang krijgt op de ticketverkoop zodat je zeker kan zijn van een ticket.

Mocht je geen gebruik (meer) willen maken van jouw voucher dan is het ook mogelijk om een refund te vragen via info@pinkpop.nl (o.v.v. jouw klant- en ordernummer).
Let op: Hiermee vervalt dan wel het recht op voorrang bij de ticketverkoop.

Kan mijn toegang tot de pre-sale vervallen?

Als je dit jaar besluit geen tickets voor Pinkpop te kopen dan zouden we uiteraard heel erg jammer vinden, maar dat verandert niets aan jouw voorrang voor Pinkpop 2025. Deze blijft gewoon staan en ook dan krijg je opnieuw toegang tot de pre-sale.

Let op! Besluit je echter om in plaats van jouw voucher te behouden een refund aan te vragen, dan vervalt jouw recht op toegang tot de pre-sale.

Toegankelijkheid op Pinkpop

Toegankelijkheid mindervaliden

Samen met INTER zorgen we voor een toegankelijk festivalterrein en campings. Wil je gebruik maken van de faciliteiten voor mindervaliden zoals de MIVA-camping, MIVA-parking, MIVA Kiss & Ride of toestemming voor het meenemen van zorghulpmiddelen? Vraag dit dan aan via het aanmeldformulier van INTER.

Let op! Er zijn geen speciale festivaltickets voor bezoekers met een beperking verkrijgbaar. Er worden ook geen kortingen gegeven aan personen met een beperking of begeleiders. Iedereen betaalt dezelfde prijs.

Is jouw aanvraag voor een MIVA-parkeerkaart afgewezen? Dan kun je hierna nog altijd een parkeerticket voor de reguliere parking kopen! Hou er wel rekening mee dat je vanaf deze parkings altijd (een gedeelte) te voet moet afleggen.

MIVA-faciliteiten op het terrein

Ingang festivalterrein
Er is een aparte, brede en minder drukke ingang naast onze hoofdingang. Hier mag je samen met één begeleider gebruik van maken. Blindengeleide- en assistentiehonden worden op zowel het festivalterrein als op de camping toegelaten.

Verhoogde platformen
Bij de South Stage, North Stage en Tent Stage staat een platform waar rolstoelgebruikers, mensen met krukken en mensen met autismespectrumstoornissen (evt. met één begeleider) kunnen genieten van hun favoriete acts. Het platform is vanzelfsprekend bestemd voor mensen met een beperking. Als het te druk wordt op het platform verzoeken Inter-assistenten begeleiders om het platform te verlaten.

Aangepaste toiletten
Er zijn bij elke toiletgroep op het festivalterrein aangepaste toiletten aanwezig. Naast ieder verhoogd platform staat ook een aangepast toilet. Daarnaast zijn er Inter-assistenten aanwezig op het festivalterrein die – waar nodig – een handje kunnen helpen met een toiletbezoek, eten of drinken of een probleem met jouw rolstoel.

Wil jij gebruik maken van deze faciliteiten? Vraag dit dan aan via het aanmeldformulier van INTER.

MIVA-faciliteiten op de camping

Een gedeelte van Camping A is ingericht om het voor alle bezoekers mogelijk te maken op de festivalcamping van Pinkpop te kamperen. Je kunt je via het aanmeldformulier van INTER aanmelden voor deze camping.

Let op: een aanvraag betekent niet automatisch dat je ook op de MIVA-camping kunt slapen. Elke aanvraag wordt individueel bekeken om de beschikbare ruimte zo goed mogelijk toe te bedelen.

MIVA-parking en Kiss & Ride

Er wordt zo dicht mogelijk bij de ingang van het festivalterrein en Camping A een parkeerplaats voor mindervaliden ingericht. Toegang hiervoor vraag je aan via INTER. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met je aanvraag!

Mocht je gebruik willen maken van extra faciliteiten of hier toestemming voor willen om zelf mee te nemen, dien je te mailen naar: pinkpop@inter.vlaanderen

Blindengeleide- en assistentiehonden toegestaan?

Deze trouwe helpers worden op zowel het festivalterrein als op de campings toegelaten!

Speciale voeding of medicatie meenemen?

Het is niet nodig om vooraf een aanvraag in te dienen. Neem tijdens jouw bezoek een geldige medische verklaring (of verklaring van jouw dokter) mee naar de toegankelijke ingang. Hier controleert INTER of jouw medicatie en/of voeding inderdaad mee naar binnen mag. Jouw vrienden kunnen ondertussen gewoon via de reguliere ingang naar binnen!

Je kunt jouw medicatie en/of voeding koel bewaren bij de EHBO-posten op het terrein.

Vaste Gast-Ticket nodig op MIVA-Camping?

Nee, dit staat los van het Vast Gast-Ticket. Om gebruik te maken van de MIVA-Camping, dien je een aparte aanvraag te doen via het aanmeldformulier van INTER.

Kolfruimte aanwezig?

Er is een kolfruimte ingericht bij onze EHBO-posten. Hier staat ook een koelkast waarin je jouw melk kunt bewaren.

Werken op Pinkpop

Werken op Pinkpop

We werken bij Pinkpop nauw samen met lokale verenigingen, cateraars en vrijwilligers. Ben je freelancer en op zoek naar een leuke klus? Stuur ons dan gerust een mailtje o.v.v. jouw cv.

Vrijwilliger worden

We krijgen elke editie hulp van duizenden enthousiaste vrijwilligers. De inschrijvingen voor 2024 openen binnenkort.

Cateraar aanmelden

Ben je geïnteresseerd om met jouw foodtruck op de Kalm Aan Baan of een andere locatie op Pinkpop te staan? Stuur dan een mail naar info@pinkpop.nl!

Verenigingen aanmelden

We werken nauw samen met lokale verenigingen: ons barpersoneel bestaat voor een groot gedeelte uit enthousiaste leden met een hart voor hun vereniging en Pinkpop. Wil jij jouw vereniging opgeven? Mail dan naar info@pinkpop.nl

Goed om te weten voordat je jouw vereniging aanmeldt:

 • Per vereniging dienen er minimaal 25 leden te helpen
 • Het is wenselijk dat er ervaren tappers binnen jullie vereniging zijn
 • Jullie vereniging moet geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel (t.b.v. de vergoeding)

Stage lopen bij Pinkpop

Jaarlijks zoeken wij voor de periode februari t/m juli een enthousiaste student die staat te springen om via een meewerkstage aan de slag te gaan binnen ons team. De stageplek voor 2024 is reeds vervuld.