Nieuws - 19 juni 2024

Aangepaste praktische informatie P5-weekendticket

We hebben de afgelopen weken het festivalterrein, de campings en de parkeerterreinen nauw in de gaten gehouden vanwege de uitzonderlijke hevige regenval van de afgelopen tijd. Daar waar nodig hebben we maatregelen getroffen. Alles leek goed te komen, maar vannacht is er zoveel regen gevallen dat het niet mogelijk is om op het P5 weekend gedeelte te parkeren. Ook alternatieve parkeerlocaties zijn in verband met hevige regenval niet geschikt en daardoor niet inzetbaar.

Dit betekent dat P5-weekend tickethouders dus helaas niet kunt parkeren met hun gekochte P5-weekend parkeerticket. Uiteraard gaat Pinkpop gewoon door en daarom hebben we hun hulp nodig om ervoor te zorgen dat we gezamenlijk een fantastisch weekend tegemoet gaan. Omdat de P5 weekend parkeerplaats niet beschikbaar is, hebben we P5-weekend tickethouders gevraagd met het OV naar Landgraaf te reizen.

  • Heb jij een P5-weekendticket? Kom dan vooral niet met de auto naar Landgraaf, maar maak gebruik van de OV-mogelijkheden. Is het voor jou echt geen optie om met het OV te komen, dan is er een kiss & ride beschikbaar. Voor alle reisopties en actuele informatie rondom het reizen naar Pinkpop verwijzen we je graag door naar de info en FAQ die hieronder vermeld is.
  • Let op: i.v.m. werkzaamheden aan het spoor rijden er geen treinen tussen Den Bosch en Eindhoven. Bezoekers vanuit Breda, Tilburg, Eindhoven Centraal en zuidelijker gelegen stations kan de trein een alternatief kan zijn, maar vanwege de werkzaamheden tussen Den Bosch en Tilburg/Eindhoven is de trein tussen deze stations geen alternatief.
  • Heb jij een dagticket, een P3, P8 of P9-ticket? Dan blijft jouw ticket geldig en kun je gewoon parkeren. Deze parking is op een terrein wat grotendeels verhard is. Voor praktische informatie verwijzen we je door naar onze website.

We begrijpen dat dit een tegenvaller is en uiteraard krijgen P5-weekend tickethouders hun aankoopbedrag voor het parkeerticket binnen zes weken automatisch teruggestort. We willen hun ontzettend bedanken voor hun medewerking en samen gaan we er een fantastisch Pinkpop weekend van maken. Zowel het festivalterrein als de campings liggen er momenteel goed bij.

Tot in Landgraaf!

Organisatie Pinkpop Festival

Praktische informatie

Reizen met OV (ons advies!)

Wij adviseren om met het OV naar Pinkpop te komen. NS en Arriva rijden met extra treinen naar Landgraaf om jou zo snel mogelijk bij Pinkpop te brengen. Het zou kunnen dat de treinen hierdoor drukker bezet zijn dan je wellicht gewend bent, maar we hopen op verbroedering tussen onze festivalbezoekers en jullie zullen er ongetwijfeld een voorpret-feestje van maken. Let op! Vanwege de werkzaamheden tussen Den Bosch en Tilburg/Eindhoven is er geen treinverkeer mogelijk tussen deze stations. We raden je aan om in dit geval om te reizen via een ander station dan Den Bosch en Eindhoven. Plan je reis via de reisplanner van NS.

Reizen met de auto

Wil of kun je niet het gehele traject met het OV afleggen? Laat je dan afzetten in Eindhoven of parkeer op een P&R parkeerlocatie bij jou in de buurt, Limburg-Noord of Limburg-Zuid en reis het laatste stuk met de trein. Het heeft geen zin om alsnog met je auto naar P5 of een andere Pinkpop parkeerplaats te rijden. Zonder geldig parkeerticket zul je worden weggestuurd. Ga daarnaast ook niet wild parkeren in en/of rondom de wijken en/of straten van Landgraaf. Diverse instanties zullen hierop toezien en acteren indien nodig. Help ons mee door de bereikbaarheid en toegankelijkheid van o.a. hulpdiensten te waarborgen.

Gebruik maken van de kiss & ride

Als je echt geen gebruik kunt maken van het OV, dan verwijzen je naar de kiss & ride camping opties. Let op! De exacte locatie van de Kiss & Ride verschilt per dag, zie hieronder de juiste informatie.

  1. Navigeer naar bovenstaande navigatiepunten afhankelijk van het moment van reizen
  2. Volg de borden P5 gevolgd door de borden ‘Kiss & Ride Camping’ zodra je deze tegenkomt 

FAQ

Ik wil met mijn auto zo dichtbij mogelijk komen, wat zijn mijn opties?

Wil of kun je niet het gehele traject met het OV afleggen? Laat je dan afzetten in Eindhoven of parkeer op een P&R parkeerlocatie op jouw route richting Landgraaf en reis het laatste stuk met de trein. Het heeft geen zin om alsnog naar P5 te rijden, dan word je alsnog weggestuurd.

Ik heb een parkeerticket voor een specifieke dag, kan ik dan wel gewoon parkeren?

Vooralsnog gaan we ervan uit dat dit gaat lukken, houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws. Alle praktische informatie over de dag-parkings vind je op onze website.

Ik heb een P3 weekend ticket, kan ik wel gewoon parkeren op de gekochte plek?

Ja, deze zijn gewoon geldig. Deze parking is op een terrein wat grotendeels verhard is. Voor praktische informatie verwijzen we je door naar onze website. Dit type ticket is niet meer beschikbaar omdat deze is uitverkocht.

Ik heb een P8 weekend ticket, kan ik wel gewoon parkeren op de gekochte plek?

Ja, deze zijn gewoon geldig. Deze parking is op een terrein wat grotendeels verhard is. Voor praktische informatie verwijzen we je door naar onze website. Dit type ticket is niet meer beschikbaar omdat deze is uitverkocht.

Ik heb een P9 weekend ticket, kan ik wel gewoon parkeren op de gekochte plek?

Ja, deze zijn gewoon geldig. Deze parking is op een terrein wat grotendeels verhard is. Voor praktische informatie verwijzen we je door naar onze website. Dit type ticket is niet meer beschikbaar omdat deze is uitverkocht.

Waarom kan ik mijn weekend parkeerkaart voor P5 niet gebruiken?

Door de regen de afgelopen maanden maar met name de regen van dinsdag op woensdag hebben ervoor gezorgd dat het terrein helaas onbegaanbaar is. Hierdoor is het onverantwoord en onveilig om weekendbezoekers op deze locatie te laten parkeren.

Waarom kunnen dagparkeerders wel parkeren maar de weekend parkeerders niet?

De dagparkeerders staan op een ander gedeelte van het terrein en het is logistiek niet mogelijk om dit om te draaien.

Kunnen jullie er niet voor zorgen dat het terrein wel bereikbaar is door bv rijplaten neer te leggen?

We hebben met meerdere experts gekeken, maar we zien geen andere oplossing dan de weekendparkeerders geen toegang te geven tot het terrein.

Hadden jullie dit niet kunnen voorzien?

We hebben iedere dag alle terreinen geïnspecteerd en ook gekeken naar andere oplossingen, maar de regenval van dinsdag op woensdag heeft een te groot effect gehad van de begaanbaarheid van het terrein om hier vanaf donderdag gebruik van te kunnen maken.

Krijg ik mijn geld terug van mijn parkeerkaart?

Ja dit wordt binnen uiterlijk zes weken automatisch door Ticketmaster teruggestort.

Als ik hierdoor niet meer naar Pinkpop wil gaan, kan ik dan mijn geld terugkrijgen?

Nee, dat gaat helaas niet, je kan je kaart wel tot donderdag 14.00 uur je kaart doorverkopen via Ticketmaster.

Heeft het zin om zonder geldig parkeerticket te proberen om met de auto naar P5/Landgraaf te komen?

Het heeft geen zin om alsnog met je auto naar P5 of een andere Pinkpop parkeerplaats te rijden. Zonder geldig parkeerticket zul je worden weggestuurd. Ga daarnaast ook niet wild parkeren in en/of rondom de wijken en/of straten van Landgraaf. Diverse instanties zullen hierop toezien en acteren indien nodig. Help ons mee door de bereikbaarheid en toegankelijkheid van o.a. hulpdiensten te waarborgen.