Nieuws - 21 juni 2024

Aangepaste praktische informatie P6-zaterdagticket

We hebben de afgelopen weken het festivalterrein, de campings en de parkeerterreinen nauw in de gaten gehouden vanwege de uitzonderlijke hevige regenval van de afgelopen tijd. Daar waar nodig hebben we maatregelen getroffen. De afgelopen dagen hebben we er van alles aan gedaan om het parkeerterrein voor a.s. zaterdag in orde te krijgen maar dat is niet gelukt. Alles leek goed te komen maar na de regen van dinsdagnacht en daarbovenop de regen van de gehele vrijdag is het niet meer mogelijk om op dit gedeelte van de P6 te parkeren.

We hebben wel een alternatieve parkeerplaats kunnen vinden. Dit betekent dat je met jouw gekochte parkeerticket wel kunt parkeren, maar op een iets verder gelegen locatie dan vooraf bedacht. In Heerlen hebben we een parkeerterrein ingericht genaamd P5 Avantis. Dit terrein ligt op ongeveer 7 kilometer afstand van het festivalterrein. Vanaf het parkeerterrein worden naar en van het festivalterrein gratis pendelbussen ingezet.

Mocht je in de gelegenheid zijn om met OV te gaan, gebruik te maken van de Kiss & Ride of te carpoolen met andere bezoekers dan help je ons en de andere bezoekers hiermee.

We begrijpen dat dit een tegenvaller is maar hopen dat je begrip voor deze uitzonderlijke situatie hebt. We willen je alvast ontzettend bedanken voor je medewerking en samen gaan we er een fantastisch Pinkpop-dag van maken.

Tot in Landgraaf!

Organisatie Pinkpop Festival

Praktische informatie

Locatie

De pendelbushalte ligt naast het parkeerterrein en dan is het nog 10 minuten met de pendelbus naar de bushalte van Pinkpop. Vanuit daar is het nog ongeveer 20 minuten lopen naar de hoofdingang van het festivalterrein.

https://maps.app.goo.gl/Jhu3QxYDGZgJe5NM6

Navigeer naar bovenstaand navigatiepunt, het parkeerterrein is gelegen op industrieterrein Avantis. Volg de borden P5-Avantis zodra je deze tegenkomt en dan kom je op het industrieterrein Avantis waar de parkeergelegenheid zich bevindt.

Pendelbussen

Voor mensen met een geldig P6-zaterdag ticket rijden er vanaf 11:00 uur tot 2:00 uur pendelbussen tussen de pendelbushalte vanaf de Avantis parkeerplaats naar het festivalterrein (en terug).  Kom dus niet eerder dan 11:00 uur.

FAQ

Kan ik mijn P5 / 6-zondag ticket wel gewoon gebruiken?

Ja de bezoekers met een P6 zondag ticket kunnen de borden P6 volgen.

De bezoekers met een parkeerkaart voor P5 zondag, volgen de borden P5-Avantis.

Zijn de pendelbussen gratis?

Ja, de pendelbussen zijn gratis als je in het bezit bent van een geldig P5-zondag ticket.

Wanneer rijden de pendelbussen?

De pendelbussen rijden vanaf 9.00 uur tot ongeveer 02:00 uur.

Wanneer gaat de laatste pendelbus naar het terrein?

De pendelbussen rijden tot ongeveer 02:00 uur.

Zijn er voldoende pendelbussen voor P5-zondag beschikbaar?

Er zijn voldoende pendelbussen voor P5-zondag beschikbaar om iedereen van en naar het festivalterrein te brengen. Het kan wel zijn dat je wat langer moet wachten dan dat je van ons gewend bent.

Ik heb een P3 ticket, kan ik wel gewoon parkeren op de gekochte plek?

Ja, deze zijn gewoon geldig. Deze parking is op een terrein wat grotendeels verhard is. Voor praktische informatie verwijzen we je door naar onze website. Dit type ticket is niet meer beschikbaar omdat deze is uitverkocht.

Ik heb een P8 ticket, kan ik wel gewoon parkeren op de gekochte plek?

Ja, deze zijn gewoon geldig. Deze parking is op een terrein wat grotendeels verhard is. Voor praktische informatie verwijzen we je door naar onze website. Dit type ticket is niet meer beschikbaar omdat deze is uitverkocht.

Ik heb een P9 ticket, kan ik wel gewoon parkeren op de gekochte plek?

Ja, deze zijn gewoon geldig. Deze parking is op een terrein wat grotendeels verhard is. Voor praktische informatie verwijzen we je door naar onze website. Dit type ticket is niet meer beschikbaar omdat deze is uitverkocht.

Kunnen jullie er niet voor zorgen dat het terrein wel bereikbaar is door bv rijplaten neer te leggen?

We hebben met meerdere experts gekeken, maar we zien geen andere oplossing dan de weekendparkeerders geen toegang te geven tot het terrein.

Kan ik mijn geld terugkrijgen van het parkeerticket?

Nee, omdat we een alternatieve parkeerplaats hebben geregeld is het niet mogelijk om je geld terug te vragen.

Als ik hierdoor niet meer naar Pinkpop wil gaan, kan ik dan mijn geld terugkrijgen?

Nee, dat gaat helaas niet, je kan je kaart wel tot donderdag 14.00 uur je kaart doorverkopen via Ticketmaster.

Heeft het zin om zonder geldig parkeerticket te proberen om met de auto naar P5/Landgraaf te komen?

Het heeft geen zin om alsnog met je auto naar P5 of een andere Pinkpop parkeerplaats te rijden. Zonder geldig parkeerticket zul je worden weggestuurd. Ga daarnaast ook niet wild parkeren in en/of rondom de wijken en/of straten van Landgraaf. Diverse instanties zullen hierop toezien en acteren indien nodig. Help ons mee door de bereikbaarheid en toegankelijkheid van o.a. hulpdiensten te waarborgen.

Waarom is voor de weekendticket geen alternatief geregeld met pendelbussen van en naar het terrein?

We zijn na de hevige regenval op zoek gegaan naar een alternatieve parkeerplaats voor P5 maar het alternatief kwam te laat voor de weekendbezoekers. Voor zaterdag is het gelukkig gelukt om een vervangend terrein en bussen te regelen.